2009. május 01. 23:43 - p308

Pozitív gondolkodás

Ez egy idézet a március 5-i Agykontroll hírlevélből:

A gazdasági válság kapcsán sajnos sokaknak megszűnik a munkahelye, és problémává (töröld, töröld, megoldandó feladattá!) válik a megélhetése. Elgondolkoztam, mit tennék, ha ilyen nehéz helyzetben találnám magamat.
  • Asztalhoz ülnék tollal, füzettel, és minimum 20 percen keresztül leírnám az ÖSSZES eszembe jutó megoldási lehetőséget. A legvadabb ötleteket is! Valójában ugyanis mindig több kiút létezik, mint amennyiben - pláne szorult helyzetben - a tudatos elme gondolkodni képes.

  • Leülnék a családtagjaimmal is, és őket is bevonnám egy hasonló, minimum 20 percig tartó ötletbörzébe.

  • Pohárvíz-technikával faggatnám tudatalattimat használható ötletért. Többen azt tapasztalták, hogy jobban működik a pohárvíz-technika, ha három csepp citromot is teszünk a vízbe. Szerintem azért, mert ha valaki veszi a fáradtságot, hogy beleszámoljon három csepp citromot a folyadékba, azzal még inkább kihegyezi tudatalattija figyelmét az ezt követően feltett kérdésre. Megjegyzem, dr. Kovács Tamás nyíregyházi társunknak azóta működik a pohárvíz-technika, amióta az Agykontrolltanfolyam után című kiadvány CD-jével - a tanfolyamon tanulttól kissé eltérő módon - újraprogramozta a technikát.

  • Álomkontrollal is faggatnám a tudatalattimat: merre tovább?

  • Tanácsadóimat is megkérdezném laboromban. A tanácsadók tapasztalat szerint főleg azoknak működnek megbízhatóan, akik gyakorolják az esettanulmányt. Ehhez komoly segítség a http://www.esettanulmanyok.hu honlap!

  • Végül: elmetükre-technikával naponta vizualizálnám célomat, hogy valahogyan megoldódott a helyzet.

A kínai képírásban a válság szót tudtommal két rajzolt jellel írják le. Az egyik jelentése: veszély, a másiké: lehetőség a változásra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaverseny.blog.hu/api/trackback/id/tr691098081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása