2009. április 21. 15:04 - p308

Kreativitás az álláskeresésben

Az álláskeresés monoton, unalmas feladat a számodra? Akkor valamit rosszul csinálsz. Én minden percét élvezem. Megkeresni, egyeztetni az állást a saját képességekkel, elvárásokkal. Megírni a levelet és átszabni az életrajzot, megkeresni a kapcsolattartót, mind-mind nagyon izgalmas feladat.

Találkoztam olyan interjúztatóval, aki mielőtt találkozott volna velem, mindent, amit tudott, megkeresett rólam az interneten. Tudta, hogy az egyes általam menedzselt honlapoknak mekkora a Pagerank értéke, hol és mivel foglalkozok vagy foglalkoztam. Hol keresett? Nyílván valamilyen keresőoldalon. Téged megtalál a leendő munkaadód a Google-n? Mindenki beírta már a nevedet Google-ba! Milyen oldalakat ad ki? Elég az első 20-at megnézni. Te vagy, vagy egy névrokon? Ha tudod, kezdd el menedzselni ezeket az oldalakat az álláskeresésed szempontjából!

Marketingkommunikáció terén szeretnél elhelyezkedni? Gondoltál már arra, hogy elkészítesz egy keresőszavas hirdetést a nevedre? AdWords-ről tudok kicsit bővebben írni: Nem kurrens keresőszó lévén elég ötezer forinttal feltölteni a keretet. A tartalmi hálót kapcsold ki, így a hirdetések csak a keresőoldalon fognak megjelenni. Mivel néha szerkesztek a Wikipedián itt készítettem el a szerkesztői oldalamat. Ide vezet a hirdetésem. Ha értesz a programozáshoz, csinálj saját microsite-ot!

Légy jelen a fórumokon, kommentelj! Csinálj valami szakmait, ami elérhető és referenciaként is jó hasznát veszed (lap.hu gyűjtemény, blog, képtár, fórum, Wikipedia stb.). Ezeket linkeld be arra az oldalra, ahova a hirdetésed vezeti a látogatót. A lényeg, hogy bármit is csinálsz, legyen minőségi és elérhető.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkaverseny.blog.hu/api/trackback/id/tr421078141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása